Whiskey and spirits blog

Glenfiddich IPA Experiment

Glenfiddich IPA Experiment

glefiddich_ipa Glenfiddich IPA Experiment

Glenfiddich nastavlja sa svojom experimental serijom, a ovaj put nam donose nešto što bi moglo i najokorjelije pivopije natjerati da kušaju novi scotch iz Dufftowna. Naime, ovaj dotični Glenfiddich whisky je završno odležavanje odradio u bačvama u kojima se nalazilo IPA pivo Speyside Craft pivovare iz Forresa. Kroz otprilike mjesec dana ću i ja biti u Forresu koji dan, pa bih usput mogao malo i istražiti tu pivovaru, što kažete? OK, natrag na Glenfiddich IPA Experiment whisky. Zanimljivo je da se ovdje radi tzv. NAS viskiju (no age statement), što bi u prijevodu značilo da je sam whisky zadovoljio EU normu i odležao minimalno tri godine, no da li je više od toga ne znamo. Vjerojatno ne.

Sam proces je odrađen na taj način da je ekipa iz Speyside Craft pivovare specijalno za ovaj eksperiment stvorila tri nova različita IPA piva, ostavila ih da odležavaju u bivšim whisky bačvama, da bi se potom u te iste bačve vratio Glenfiddich. Što reći, nego da se radi o veoma zanimljivom projektu, a vjerujem da bi Vi kao i ja, rado probali i ovaj whisky i te IPA-e iz whisky bačvi. Tko zna, možda se ukaže prilika ubrzo, svakako vam pišem o tome ako u Škotskoj uspijem u toj namjeri.

Valja napomenuti da će se Glenfiddich IPA Experiment u prodaji naći od 06. rujna, a cijena će biti 45 funti za bocu 0,70 lit., pa tko voli nek izvoli.

 

 

 

Pročitajte još i  Whiskey ili whisky?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *